In 2018 organiseert het kerstcomité Brasschaat vzw het vernieuwde evenement ‘Kerst op de Driehoek’  met o.m. een goede doelen markt  in de grote zaal van het parochiecentrum Drieheem

Een 10-tal standhouders zullen allerlei leuke spulletjes en hebbedingetjes aanbieden tegen democratische prijzen. Het kerstcomité Brasschaat faciliteert gratis deze standhouders en hun volledige opbrengst gaat integraal naar een door hen zelf gekozen goed doel.


In 2017 heeft het kerstcomité via deze weg meer dan 10.000 euro aan goede doelen kunnen schenken.

Hartelijk dank aan de vele vrijwilligers die dit mee mogelijk gemaakt hebben!!!


Tien Goede doelen 2018

Veerle Schoepen: Een vereniging die borstkanker patiënten ondersteunt. Er worden sportevenementen ingericht voor vrouwen en elke deelnemer zamelt sponsorgeld in.

Bielebale vzw:  Casa Ametza zijn vakantiewoningen in het park van Brasschaat. Ook mensen met een zorgnood kunnen hier komen logeren. De zorg die ze op vakantie nodig hebben wordt dan voor hen geregeld, De huisjes zijn allemaal rolstoeltoegankelijk. Villa Max VZW organiseert een aantal weken vakantie in Casa Ametza voor gezinnen met een kindje dat lijdt aan een ongeneeslijke of levensbedreigende ziekte. De gezinnen mogen gratis logeren en uitstappen maken en er wordt kinderanimatie voorzien, M.a.w. de gezinnen worden een week in de watten gelegd zodat ze alle zorgen om ziekte eens een weekje kunnen vergeten.

Hachiko vzw:  Opleiding van assistentiehonden voor mensen met een fysieke beperking en epilepsie

Opbouw waterputten in lokale dorpen in Benin (West Afrika)

KABAS Brasschaat: Wil armoede bestrijden en mensen in hun eigenwaarde laten. Er worden kwaliteitsvolle producten aan een lage prijs verkocht waarbij mensen zélf hun producten kiezen en betalen. Het is ook een ontmoetingsplaats, naast de winkel vind je ook koffie en gezelligheid

Een stichting die kansarme kinderen in Brazilië meer hoop en mogelijkheden wil bieden voor de toekomst. Door o.m. een vakschool op te richten waar jongeren niet alleen opgevangen worden maar ook geschoold worden in een vakrichting.bv bakkerij, restaurants, websites bouwen. Daarnaast willen ze jongeren meer onderwijs geven op gebied van gezonde voeding.

 

 

 

 

 

 

Strijd tegen Lepra, TBC, Leishmaniasis

Goed doel: Straatwerk en hulpverlening in het prostitutie milieu. Cherut is een organisatie die zich inzet voor vrouwen in de prostitutie.
Hun werk is ontstaan op straat maar inmiddels bieden ze een hele waaier van hulpverlening aan en zijn er projecten opgezet
om zo kansen te bieden aan vrouwen die de wereld van prostitutie willen verlaten

De leerlingen gaan de opbrengsten van dit weekend schenken aan het volgende goede doel nl.  TEJO, een centrum dat therapeuten aanbiedt voor jongeren met psychische problemen en waar de drempel om contact te leggen zeer laag ligt.

Coda Wuustwezel, Moeders voor moeders , Meandre en Syabonga(Afrika):  Onder het motto “We Serve” zet Lions club Antwerpen Moerland zich reeds meer dan 40 jaar in ter ondersteuning van sociale en culturele projecten voornamelijk in en rond het noordoosten van Antwerpen.